aaa

19 Şubat 2013 Salı

Rurouni Kenshin İnceleme

Favori Karakterlerim:Kenshin,Sanosuke,Saitou
Tür:Aksiyon,Macera,Komedi,Tarih
Bölüm Sayısı:95 + 4 OAV + 2 OAV + 4 Film
Not:10/10

Rurouni Kenshin 1996-1998 yılları arasında yayınlanan ve birçok anime izleyicisinin bildiği efsane bir animedir.Benim bilgisayarıma ilk indirip izlediğim anime olması yönüyle benim için çok özel bir animedir.Barındırdığı karakterleri,konusu vs. tüm yönleriyle tek kelimeyle bir başyapıttır.

Himura Kenshin karanlık geçmişini bir yana bırakarak bir daha adam öldürmemeye yemin etmiş bir samuraydır.Kendi başına göçebe olarak yaşamaktadır ancak bir gün Kaoru ile karşılaşmasının ardından hayatı düzene girer ve kendisine bir çevre edinir.Eskiden Hitokiri Battousai olarak tanınan Kenshin'in karanlık ünü peşini bırakmaz ve eski düşmanları tekrar onunla karşılaşmak için ortaya çıkarlar.Kenshin ise sevdiklerini koruyabilmek için yeniden kılıcına sarılır...

Tv serisi,filmleri,ovaları ve hatta live action filmiyle bir çok farklı alanda geniş bir franchise'a sahip olan bu önemli seriyi animeye ilgi duyan herkesin izlemesini tavsiye ederim.4 bölümden oluşan Tsuiokuhen ovasında Hitokiri Battousai dönemleri anlatılırken 2 bölümden oluşan Seisouhen adlı ovasıyla efsane son buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder