aaa

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Peach Girl İnceleme

Favori Karakterlerim:Okayasu
Tür:Romantizm
Bölüm Sayısı:25
Not:10/7
 
2005 yılında yayınlanan Peach Girl ya da bana göre "Bitch Girl" animesi açıkçası benim bu türde izlediğim ilk animeydi diyebilirim. Çok uzun zamandır bu seriyi bilmeme rağmen izleme fırsatım olmamıştı,sonunda izleyebildim. Tamamen aşk hayatı üzerine kurulmuş bir seri olması şahsen beni çoğu zaman sıktı ancak bölümler ilerledikçe, özellikle son bölümlerde, işler iyice karıştı ve serinin heyacan dozajı arttı diyebilirim.

Momo Adachi, bronz teniyle dikkat çeken ve çok iyi bir yüzücü olan güzel bir kızdır. Ortaokul zamanından beri Touji isimli bir çocuktan hoşlanmaktadır ve Touji ile Momo aynı lisedelerdir. Momo'nun Sae isminde onu devamlı kıskanan ve arkasından kuyusunu kazan baş belası bir arkadaşı vardır. Birde Okayasu isimli, sınıfındaki kızların çoğunun peşinden koştuğu yakışıklı bir çocuk vardır. Gördüğünüz gibi karakterler apaçık ortada, konusu hakkında tahminde bulunmak çok zor olmasa gerek? Momo, Touji ile yakınlaşmaya başladıktan sonra Sae onların arasına girerek, onları ayırmak için elinden geleni ardına koymuyor ve bu aşamada Okayasu hikayeye dahil oluyor. Okayasu'da Momo'dan hoşlanmaktadır ancak Sae gibi kötü niyetli duygular barındırmıyordur. Okayasu-Touji- Momo aşk üçgeninde geçen hikayede başkarakterimiz Momo'nun başına bir çok talihsiz olay geliyor ancak herbirini bir şekilde atlatmayı başarıyor.

En baştada belirttiğim gibi anime sadece aşk hayatına odaklanıyor öyle ki Momo'nun Touji,Okayasu ve Sae'den başka bir öğrenciyle konuştuğunu felan anca animenin sonlarına yaklaştığımızda görebiliyoruz yani o kadar aşk hayatına odaklanıyor. Bu yüzden anime bu tek yönlülüğü nedeniyle zaman zaman sıkıcı olabiliyor ama olaylar birbirine çok iyi bağlanıyor ve özellikle son 3-4 bölüm gerçekten çok heyecanlı bir şekilde tasarlanmış. Momo'nun animedeki hayatından bir günü özetlemek gerekirse, Momo okula gider, Touji ya da Okayasu ile takılır, Sae bir şeytanlık yapar ve daha sonra bu şeytanlık kendisine döner, Momo animenin sonuna doğru %80 ağlar ve eve gittiğinde de "Aptal Touji" ya da "Aptal Okayasu" gibi cümleler kurarak durumundan yakınır,yani öğrenci olarak bir kitap-defter açıp hoca nereleri işliyor,sınavda ne yapacaz gibi kaygılara sahip değil Momo-chan'ımız :) Animeyi tek bir cümle ile özetlemek gerekirse denilmesi gereken şudur: "Aşçı bahçivana, bahçivan şoföre, şoför uşağa sonra hepsi Momo-chan'a".

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder