aaa

27 Aralık 2012 Perşembe

Elemental:War of Magic İnceleme

Tür:Sıratabanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/65
Ses:100/60
Oynanış:100/65
Yapım:Stardock
GENEL:100/60

2010 yılında piyasaya sürülen Elemental: War of Magic oyunu bize klasik bir sıratabanlı strateji oyunu deneyimi sunuyor.

Oyunda editleyebileceğimiz pek çok şey var.Özellikle kendi krallığımızı baştan yapabilmemiz çok güzel olmuş.Şahsen ben önce kendi krallığımı yaptım.Krallığınızın adını,avantajlarını,dezavantajlarını,askerlerinizin ve binalarınızın rengini vs. belirleyebiliyorsunuz.Tabi son olarakta kendimize bir kahraman tasarlamamız lazım.Yapacağımızın karakterin kıyafetini,saçını vs. ayarladıktan sonra özel skill pointlerimizide dağıtıyoruz ve sonunda oyunu oynamayaz hazırız.Sekiz kişiye kadar oynanan haritada rakiplerimizle anlaşarak ya da onları yokederek oyunu kazanmaya çalışıyoruz.Yalnız alışılagelmişten farklı olarak oyunda krallığımızı birarada tutmak oldukça güç bir durum,şöyleki yeni kuracağımız şehirleri verimli arazilere kurmalıyız ki bu sayede yemek üretebilelim ve şehrimiz gelişsin aksi takdirde şehir gelişmiyor ve sizde yeni birimler ya da binalar yapamıyorsunuz.Güzel düşünülmüş bir durum diyebiliriz ancak verimli arazilerin çok az olması ve birbirlerinden çok uzak alanlarda olması sonucu krallığınızın şehirleri birbirinden çok uzak oluyor ve yönetim çok zorlaşıyor.Tabi bu uzaklık sonucunda kolayca fethedilebiliyorlar.Bunun dışında oyunda özel karakterlerle tanışıp onları kendi krallığınıza almanız sonucunda krallığınızın ekonomisi ya da teknolojisi vs. gelişebiliyor.Oyundaki yapay zeka çok agresif bu yüzden sağlıklı bir şekilde gelişemeden savaşa sürükleniyorsunuz ya da onların tehditlerine boyun eğip istedikleri parayı ödüyorsunuz ve savaştan birkaç turn boyunca uzak kalabiliyorsunuz.

Krallığın parça pincik oluşma durumu olmasa yani şu yemek problemi olmasaydı oyun aslında gerçekten eğlenceli bir hale gelebilirdi ancak bu durum başta olmak üzere bazı ufak tefek güç dengesizliklerinide katarsak oyun malesef başarısız kategorisine doğru sürükleniyor.Aynı türde çok daha iyi oyunlar olduğu için bu oyuna şans vermeden önce iki kere düşünün derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder