aaa

17 Kasım 2011 Perşembe

Baccano! İnceleme

Favori Karakterlerim:Ennis,Miria,Firo,Rachel
Tür:Aksiyon,Fantastik
Bölüm Sayısı:13 + 3 SPECIALS
Not:10/6


Baccano! ve Durarara!! bu iki anime serisinde de ortak bir şey dikkatinizi çektimi? "!" işareti her iki seride de var ve bu işaret bu iki serininde aynı kişiler tarafından yapıldığının ufakta olsa bir göstergesi olsa gerek.Baccano! Durarara!!'dan önceki seridir ancak birbirleriyle alakaları olmamasına rağmen konunun gelişmesi ve anlatım açısından birbirlerine çok benziyorlar.2007 yılında gösterime giren Baccano!'dan biraz bahsedeyim size...

Öncelikle konu üç farklı seneye yayılmış durumda ve bu üç sene içindeki olayları kesik kesik izliyoruz.1930,1931 ve 1932 yıllarının Amerika'sını gözler önüne seren serinin kökeni aslında taa 1711 yılına kadar uzanıyor.1711 yılında bir grup simyacı ölümsüzlüğü elde etmek için iblisle bir anlaşmaya varıyorlar ve ölümsüzlük iksirini içiyorlar.Anlaşmaya göre ölümsüz olmalarına rağmen sadece bu kişiler birbirlerini öldürebilme gücüne sahip olacaklardır ancak bu bilindik bir ölüm değildir.Bir ölümsüz diğer ölümsüzün başını sağ eliyle kavrar ve onu "yemeyi" düşünürse onu gerçekten de içine çekecek ve onun sahip olduğu tüm bilgi birikimine sahip olacaktır.Ölümsüzler bu kuralı öğrendikten sonra gerçekten bir ölümsüz olabilmek adına birbirlerini yemeyi arzu etmeye başlıyorlar.Hikayemiz 200 yıl sonrasını anlatıyor ve bu ölümsüzlerin yollarının bir kez daha kesiştiğine şahit oluyoruz.Seride belli bir başkarakter yok,bakış açınıza göre istediğiniz kişiyi anakarakter yapabilirsiniz.

Animenin ilk 5-6 bölümünden açıkçası hiçbir şey anlamadım desem yeridir.Çünkü benim üstte anlattığım olay ve her şeyin kökenini anlatan bölüm serinin sonlarına doğru gösteriliyor.Bu üç yıl arasında geçen seri bir bölüm içinde defalarca bu üç yıl arasında seyehat ediyor ve şahsen benim izlerken kafam allak bullak oldu.Kim nedir,necidir,nasıl görünüyor,kimi tanıyor vs. gibi soruları kafamda cevaplandıramadım ancak serinin son 2 bölümü özellikle tavan yapıyor diyebilirim.Daha sonraki özel bölümlerde hikayeyi bir adım öteye taşıyor ve seri boyunca anlatılan tren yolculuğundan sonra olan olayları gözler önüne seriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder