aaa

28 Şubat 2013 Perşembe

Battlefield 1942

   Battlefield oyununun epey eski bir oyunu. İlk oynadığım zaman çok sevmiştim araçları,uçakları,tankları vs. kullanması çok zevkliydi şimdi bu oyun hakkında ki incelememi sizinle paylaşayım...

   Oyun, II. Dünya Savaşı döneminde geçmektedir. Oyundaki amaç, takımınızdaki arkadaşlarınızla beraber düşmanlarınıza karşı savaşmak ve takımınızı zafere ulaştırmaktır. Bunun için savaş alanındaki kontrol noktaları ele geçirilerek stratejik üstünlük sağlanabilmektedir. Takım halinde mücadele edildiği sürece düşman askerleri zor durumda bırakılabilirken dağınık bir düzen içerisinde savaşılırsa savaşta mağlup olabilme olasılığı her an yükselebilmektedir. O zamanki silahlar araçlar vs. oyunda iyi tasarlanmış.



   Her saldırı Doğu Cephesi, Batı Cephesi, Pasifik Cephesi, Kuzey Afrika Cephesi ve İtalya Cephesi olmak üzere yer ve II. Dünya Savaşı'nın bütün büyük mekanları içindeki ünlü savaş meydanlarının çeşitliliğindeki pek çok haritanın herhangi birer tanesinde gerçekleşir. Saldırılar daima Müttefikler'in oluşturduğu İngiltere, ABD, Sovyetler Birliği ve Özgür Fransa ile Mihverler'i oluşturan Almanya, Japonya ve İtalya arasında geçmektedir. Ayrıca Liberation of Caen haritasında Müttefikler'in safında Kanada da yer almaktadır. Bölgeler milletlere özgü askeri birlikleri belirlemektedir. Örneğin; Iwo Jima haritasında Japonya'nın rakibi ABD iken, Stalingrad haritasında ise Almanya'nın rakibi Sovyetler Birliği'dir.


   COD tarzı oyunlardan ve tarihsel oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu denemelisiniz çok zevkli bir oyun. Altta oyunun oynanış videosunu izleyebilirsiniz
    

26 Şubat 2013 Salı

Mount And Blade Warband Diplomasi Modu(link var)

   Mount And Blade: Warband'in en çok oynanan modlarından biri diplomasi modudur.


   İnternette diplomasi modunun linkinin zor bulunduğunu fark ettim benim bilgisayarımda diplomasi modunun kurulum dosyası olduğundan siteme koyayim da diplomasi modunu denmek isteyenler yararlansin dedim.




versiyon 4.3


   Mod hakkında:


-Kralınızı her hangi bir ulusa savaş açmaya ikna etmek ya da kandırmak.

-İç işlerde muhasebeci tayin edebilirsiniz.

-Şehirlere casus gönderin.

-Bir müfettiş(ordu içinden) lordların askerleri ve birlikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

-Önemli bölgelere devriye yollayabilirsiniz.

-Bakan tayin edip diğer krallıklar hakkında bilgi alabilir hediye göderebilirsiniz

-Köylerde yada şehirlerde isyan çıkarsa ve halkın faturalarını yükseltmişseniz isyan büyüyebilir.

-Sizin için çalışan yardımcılarınızın maaşlarını ödemek zorundasınız.

-Eğer maaşlı askerler ya da paralı haydutların borcunu ödememişseniz ordudan çıkabilirler.

-Bir şehri adam kaybetmeden,anlaşarak alabilirsiniz.(Sizin şehirlerinize saldırıldığında da işe yarar)

   Bunun gibi birçok özelliği mod'da bulabilirsiniz modu hemen denemek için tıklayınız.

Mafia II Ek Paketleriyle'de Zevkli

   Mafia II incelemem için yazıya tıklayabilirsiniz. Bugün Mafia 2 ye gelen ek paketler hakkında sizi biraz bilgilendireceğim.

   Herkes Mafia 2 nin neden kısa olduğunu sorguluyordu. Oyun çabucak bitmişti. Bende bu oyun neden bu kadar kısa yıllarca beklenen oyun nasıl bu kadar kısa olabilir diye kendi kendime sorguluyordum. Oyunu bitirdikten sonra bir baktım Mafia 2'ye ek paketler çıkmış hemen denedim. Ek paketler şunlar :



   Joe'e Adventures(joe'nun maceraları) bu pakette joe ile oynuyoruz bize verilen bazı görevleri yapıyoruz



   Betrayal Of Jimmy(Jimmy'nin kan davası) bu paket biraz GTA tarzı hazırlanmış serbestçe geziyorsunuz epeyde görev var onları yapıyorsunuz.

   Mafia 2'ye doyamadıysanız bu ek paketleri denemelisiniz.


   Betrayal Of Jimmy


 Joe'e Adventures



24 Şubat 2013 Pazar

Oyun - Ski Safari (APK)



Ski Safari, evinin yakınlarındaki bir dağda bulunan karların oluşturduğu çığ ile maceraya atılan bir kayakçıyı konu alıyor. Genel olarak eğlenceli bir kurguya sahip olan oyunda, penguenler ve kartallar gibi çeşitli yardımcılar da zaman zaman bu maceraya katılıyor.
Kayak takımı ve kayak motoru unsurlarına da yer verilen oyunda kayakçımız bir yandan çığdan kurtulmaya çalışırken bir yandan da puan getirecek hareketlerde bulunuyor. Toplanan altınlar da artı olarak hanemize yazılıyor.
   
Ses ve grafik açısından oldukça başarılı bulduğum oyun, tek parmakla oynanabilen bir hayli akıcı bir mobil oyun olarak karşımızda.
   
APK LİNKİ

Fizik Motorunun Tanımı



    Oyunların vazgeçilmezi olan fizik motorunu herkes duymuştur. Simdi bu fizik motorunun ne olduğunu size anlatacağım.

   Fizik motoru oyunlarda gerçekçiliği sağlamak için 2D / 3D çarpışma tespiti, çarpışma sonrası tepki ve hareketlerden sorumludur. Yani bir topu duvara fırlattığınızda bu topun yer çekimi kuvvetinden etkilenerek aşağıya doğru düşerken duvara çarpıp dönmesini sağlayan yapıdır.

   En çok bilinenlerden  biri 'havok'tur. Birçok oyun, animasyon ve 3 boyutlu modelleme programında kullanılmaktadır.


23 Şubat 2013 Cumartesi

Point Blank

   Öncelikle bu oyun Counter Strike tazında bir online oyun.

   Oyunda 2 takım var, 2 takımdan herhangi birine girerek farklı haritalarda oyunu kazanmaya çalışıyoruz. Oyunda ki silah çeşitliliği çok fazla. Oyun kazanarak puan elde ediyorsunuz ve silahlar alabiliyorsunuz. Bazı özel silahları sadece gerçek para ödeyerek alabiliyorsunuz. Oyunda grafikler iyi Online oyun olduğu için sürekli güncelleniyor.







   Oyuna ücretsiz olarak kaydolup oynayabilirsiniz. Oyunda Counter strike'tan farklı özellikler var. Mesela bazı haritalarda dinazor-insan savaşı var. İnsanlar silahlarla dinazorlarda pençe ve dişleriyle savaşıyor. Counter strike oynayıp sevdiyseniz bu oyundan da çok zevk alacaksınız denemelisiniz.

21 Şubat 2013 Perşembe

İşte Tarihin İlk Bilgisayar Oyunu



    Bill Gates'in 1 gece'de kodladığı bir oyun. İlk oyun olduğu için tabiki epey acemice pek anlatılacak birşey yok. Çift şeritli yolda bir arabayla sağa sola gidiyoruz. Oyunların babası diyebiliriz :)

20 Şubat 2013 Çarşamba

Okulunuza geri dönüş: Bully Scholarship Edition

   Okulunuza geri dönmeye hazırmısınız? Haylazlıklar etmek, kız peşinde koşmak, kavga etmek.... Aslında bu oyunda Amerikada bir okuldayiz çevre epey farklı ama Türkiyedeki okullarla da bazı benzerlikleri var.

   Oyunda jimmy hopkins adında 15 yaşında bir çocuğu yönetiyoruz. Bu çocuk epey piskopat ve okuduğu okulda onun gibi epey piskopat bir okul. Okulun her bir köşesinde kavga oluyor öğretmenler kavgaları ayırmaya çalışıyor. Bizde yönettiğimiz karekterin okul yaşamını sürdürmesini sağlıyoruz.

   Oyunda her okulda olduğu gibi derslere giriyor ve dersleri geçmeye çalışıyoruz. Tabiki derseler gerçekte ki gibi sıkıcı değil. Dersleri daha eğlenceli hale getirilmiş bazıları epey zorluyor. Oyunda farklı görevler yaparak saygınlık, para vs. kazanıyoruz.




   Okulda tabiki kurallar da var eğer kuralları ihlal eder ve yakalanırsanız bazı eşyalarınızı alırlar. Derslere zamanında girmesseniz öğretmenler sizi yakalayıp zorla derse sokmaya çalışır.

   Oyunda ilk bölümde sadece okul içerisinde görevler yapiyoruz. İkinci bölümde okulda dışına çıkıyor ister lunaparka gidiyor, ister dükkanlardan alışveriş yapabiliyor serbestçe dolaşabiliyorsunuz
   Oyundaki görevler genel olarak eğlenceli. Senaryosu sürükleyici farklı süprizlerle karşılaşıyorsunuz. Görevleri yapıp oyunda ilerledikçe okuldaki kişilerin saygısını kazanıyorsunuz. İsterseniz sevgiliniz de olabiliyor(sayı sınırlaması yok :) ). Lise yıllarınızı özlediyseniz bu oyunu denemekte fayda var .


19 Şubat 2013 Salı

Rurouni Kenshin İnceleme

Favori Karakterlerim:Kenshin,Sanosuke,Saitou
Tür:Aksiyon,Macera,Komedi,Tarih
Bölüm Sayısı:95 + 4 OAV + 2 OAV + 4 Film
Not:10/10

Rurouni Kenshin 1996-1998 yılları arasında yayınlanan ve birçok anime izleyicisinin bildiği efsane bir animedir.Benim bilgisayarıma ilk indirip izlediğim anime olması yönüyle benim için çok özel bir animedir.Barındırdığı karakterleri,konusu vs. tüm yönleriyle tek kelimeyle bir başyapıttır.

Himura Kenshin karanlık geçmişini bir yana bırakarak bir daha adam öldürmemeye yemin etmiş bir samuraydır.Kendi başına göçebe olarak yaşamaktadır ancak bir gün Kaoru ile karşılaşmasının ardından hayatı düzene girer ve kendisine bir çevre edinir.Eskiden Hitokiri Battousai olarak tanınan Kenshin'in karanlık ünü peşini bırakmaz ve eski düşmanları tekrar onunla karşılaşmak için ortaya çıkarlar.Kenshin ise sevdiklerini koruyabilmek için yeniden kılıcına sarılır...

Tv serisi,filmleri,ovaları ve hatta live action filmiyle bir çok farklı alanda geniş bir franchise'a sahip olan bu önemli seriyi animeye ilgi duyan herkesin izlemesini tavsiye ederim.4 bölümden oluşan Tsuiokuhen ovasında Hitokiri Battousai dönemleri anlatılırken 2 bölümden oluşan Seisouhen adlı ovasıyla efsane son buluyor.

Uygulama - GreenPower Premium (APK)


Green Power pil koruyucusu şarj ömrüne ilave saatler getiriyor!
"Bu harika uygulamayla pilinizin ömrünü arttırarak tasarruf sağlayın"!! (Sprint haber bülteni Nisan 2012)
Kullanıcı müdahalesi isteyen diğer pil koruyucu uygulamalardan farklı olmak üzere, Green Power tamamamen otomatiktir: Bir kere yapılandırıldığında çalışır ve pil tasarrufu kendiliğinden gerçekleşmeye başlar. Bunu kablosuz ağı, ekran parlaklığını, mobil veri ve bluettoh'u akıllıca yöneterek yapmaktadır: İhtiyacınız olmadığında bu işlevleri kapatırken size en az sıkıntıyı verir ve sizin ya da diğer uygulamalarca (e-posta alımı gibi) ihtiyaç duyulduğunda otomatik olarak bu işlevleri açar. Kendi kategorisindeki en kolay, en sade ve en hızlı uygulamadır!
1 milyon indirme sayısı & Android Pil Koruma işlevinde 2 yıllık deneyim!
"Green Power basit ve kullanımı kolay bir güç ve ağ yönetim yazılımıdır" (Engadget Çince sürüm)

              
ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ
• Kullanıma bağlı olarak pil süresini %100'e kadar uzatır
• Kablosuz ağınızı, Mobil Verilerinizi (2G, 3G ve bazı 4G) & Bluetooth'unuzu otomatik olarak yönetir
• Neredeyse tüm cihaz ve taşıyıcılarda çalışır
• Froyo'dan Jelly Bean'e kadar tüm Android sürümlerini destekler
"Green Power sadece bir şeyi iyi yapmakta ama onu da çok iyi ve çok esnek bir şekilde yapmaktadır. Bu da kazanılan faydaların değerini çok önemli kılmaktadır." (InfoWorld)
YÜKLEYİN VE UNUTUN
Ya da uygulamadan daha fazla yararlanmak için zaman ayırın ve yapılandırın!      
ÖZELLİKLER
• Bildirim alanında pil ömrü göstergesi.
• Kablosuz ağ yönetimi: Planlamaya, ekran durumuna, konuma, güç bağlantısına ve sinyal seviyesine bağlı olarak...
• Mobil veri yönetimi: Planlamaya, ekran durumuna ve güç bağlantısına bağlı olarak...
• BLUETOOTH (premium) yönetimi: Çevredeki veya bağlı cihazlara; ekran, güç durumuna vs. bağlı olarak
• Veri trafik kontrolü: Diğer uygulamaları engellemeyi önlemek için yapılandırılabilir
• Beyaz Listedeki & Kara Listedeki Uygulamalar (premium): Belirli uygulamaları (müzik çalma gibi) kullanırken verileri aktif olarak tutmak için
• Basit WIDGET (premium): Kolayca duraklatıp sürdürmek için
• Tamamen isteğe uyarlanabilir GECE (premium) modu, Uçak modu...
• Görevlendirici & Yerel Eklenti (premium)
• Cerberus 2.0 ile uyumlu
• Oldukça hafif ve hızlı uygulama
• Kolay ve sade arayüz
• Tamamen isteğe uyarlanabilir ayarlar
• Ayar yedekleme / geri yüklemesi
• 20 Dil seçeneği (çalıştırma esnasında değiştirilebilir)
• Daha fazla seçenek gelmeye devam ediyor...
DESTEK
• Destekle ilgili hususlar için özel Forum sitesi
• Doğrudan geliştirici desteği. Her durumu ben yanıtlıyorum.
• Hata ayıklayan ve yeni özellikler getiren düzenli güncellemeler
SADECE PREMIUM (ANDROIDLIYIM BLOG ZİYARETÇİLERİNE ÖZEL :) )
• Bluetooth desteği
• Widget
• Gece modu
• Görevlendirici & Yerel Eklenti
• Konuma dayalı kablosuz ağ
• Beyaz liste & kara liste uygulamaları
• Reklam yok
• Bağımsız bir geliştiriciyi desteklemenin verdiği güzel hissiyat


            

18 Şubat 2013 Pazartesi

Yeni bir teknoloji:MotionScan



   Motionscan nedir? işte cevabı:

   Gelişen dünyada hergün yeni bir teknoloji çıkıyor. Bu yeni teknolojilerden birinin adı 'motionscan' yani yüz (hareket) yakalama. Bu teknoloji sayesinde çok gerçekçi mimikler ortaya çıkıyor ve oyuna ayrı bir zevk katıyor.

   Şuana kadar bu teknoloji sadece 1 oyunda kullanıldı. Rockstar games'in L.A noire (oyunun incelemesi için oyunun adına tıklayabilirsiniz) oyununda. Bu yazıda gördüğünüz tüm resimler o oyundandır. Rockstar games'in yeni çıkacak olan  GTA V  oyununda da 'motionscan' teknolojisinin olabilir.





    Alttaki videoda L.A noire oyunun çekim hatalarını izleyebilirsiniz





16 Şubat 2013 Cumartesi

Minecraft


   Tarifi bu kadar zor olan az oyundan biri minecraft, bu yüzden oyunla ilgili şeylere konu konu dikkat edelim.

1) Oyunun İlk Çıkışı

Minecraftın geliştiricisi Markus Persson proglama hayatına 7 yaşında başlamış, babasının eve aldığı bilgisayar ile type-in programlarına odaklanmış ve ilk programını 8 yaşında yazmıştır.
Roller Coaster Tycon, Dungeon Keeper, Dwarf Fortress ve en önemlisi Infiniminer gibi oyunlardan ilham alan Markus oyunu 10 Mayıs 2009 tarihinde geliştirilmeye başlamıştır. Şuan ise Mojang ekibi tarafından geliştirilmeye
devam ediliyor.


2) Oynanış

Oyunda 4 ayrı mod vardır ancak temelde 2 ayrı moddur.İlk olarak survival moduna değinelim. Survival modda dünyanın herhangi bir yerine bırakılmış olan karakterimiz yaşam savaşı veriyor,
en büyük sorunlarımız ise açlık ve geceleri ortaya çıkan yaratıklar. Peki bu sorunlarla nasıl başa çıkacaksınız, kendimizi korumak ve daha büyük daha sağlam yapılar inşa etmek için doğadan bulduğumuz malzemeleri kullanıyoruz,
örneğin yeraltından kömür,demir gibi madenler; ağaçlardan odunlar..
Gece olunca etrafa çıkan yaratıkları öldürmek ancak bulduğunuz malzemelerle savaş ekipmanı yapmakla mümkündür zırhlar,kılıçlar ve yaylar. 2. modumuz ise Creative moddur. Bu modda bütün malzemeleriniz sınırsızdır amacınız ise güzel ve büyük yapılar oluşturmaktır.


3) Kimim Ben ?

Karakterimizin adı Steve. Adamımızın fiziki görünüşü  ise şöyle mavi tişört, lacivert pantolon giyen; mavi gözlü ve kahverengi saçlı bir ve oyunda ki herşey gibi oda karelerden ve dikdörtgenlerden
oluşmuş.




4) İlk Gün Ne Yapmalıyım ?

Oyuna başlar başlamaz direk ormanlık bir alanı gidip odun toplamaya başlayın. Yeterli odunu topladıktan sonra onları tahtaya çevirin ve kendinize çalışma masası yapın. Akşam olmadan önce hızlıca
kendinizi ufak ve güvenli bir ev yapın, ilk gece için yeri biraz kazıp geceyi orda geçirmek yeterli olucaktır ancak ilerki zamanlarda daha güzel ve sağlam yerler yapmalısınız.
Eğer zamanınız olursa ilk gün koyun kesip yatak yapabilirsiniz.

5) Aç Kalmamak İçin

Oyunda yemeğinizi avcılıktan çıkarabilirsiniz ancak düzenli bir yiyecek için otlardan çıkan tohumlarla tavukları yanınıza çekip onları besleyebilirsiniz. Ya da aynı şeyi inekler içinde yapabilirsiniz.



Gelelim oyun grafiklerine, aslında grafikleri güzelleştirmek hiçde zor değil tek yapmanız gereken internetten bulacağınız doku paketlerini(texture packs) indirmek ve minecraft klasöründeki
"texture packs" adlı klasörün içine kopyalamak.


Doku Pakedi Çeşitleri

16x16:En basit ve amatörce yapılmış olanıdır.

32x32:Klasik minecraft çözünürlüğündedir. Bu çözünürlükte çok sayıda doku pakedi vardır

64x64:İdeal olandır, sistem özellikleriniz iyi değilse daha üstüne çıkmayın derim oyun çok kasar.

128x128:Profesyonelce yapılmış doku pakedlerine girer, 128x128 lerin sayısı fazla değildir bunun yerine 256x256 lar tercih edilir.

256x256 ve 512x512:İnşa yeteneklerinizi geliştirip, güzel görünümlü yapılar yapmak için en güzel doku pakedidir.(HD)


Oyunu daha eğlenceli kılmak isitiyorsanız, internette minecraft modlarını araştırmanızı tavsiye ediyorum, tabii önce oyunda profesyonelleşmelisiniz.

Oyun - Football Manager Handheld 2013 (FM Handheld 2013 - APK+DATA)


Football Manager Handheld 2013, başta futbol severler olmak üzere milyonlarca spor tutkunun her yıl merakla beklediği ve uzun süre üzerinde kafa yorarak oynadıkları futbol menajerlik oyununun Android sürümü.
   
İçinde Türkiye Ligi olmamasına ve Türkçe dil seçeneği bulunmamasına rağmen birçok kullanıcının tercih ettiği Football Manager Handheld 2013, teknik direktörlük heyecanının hemen her yerde yaşanmasını sağlıyor. Lisanslı oyuncuların ve takımların meydana getirdikleri organizasyon oyundaki heyecanı gerçekçi kılıyor.
   
14 ligin yer aldığı oyunda kendi taktiğinizi belirliyor, oyuncularınızı yönetiyor ve transferler yaparak takımınızı güçlendirebiliyorsunuz.
Benimde hem PC platformunda hemde Android telefonumda severek oynadığım ve vazgeçemediğim FM 2013 ile futbol aynı zamanda ingilizce bilginiz artacaktır.
   
APK LİNKİ
DATA LİNKİ
!!! KURULUM !!!
1. APK ve DATA dosyalarını indirin.
1.1. DATA ile uğraşamam diyenler sadece APK'yı indirip DATA dosyasını kendileri oyunu açtıklarında indirebilirler. Bu işlem için Wi-Fi şeklinde internet önerilir.
1.2. Eğer imkanınız varsa DATA dosyalarını kendiniz indirmeniz önerilir.
1.3. Eğer DATA dosyalarını kendiniz indirecekseniz; APK'yı yükleyip oyunu açın, karşınıza çıkan pencerede "Large Files" yani soldakini seçin ve indirmesini bekleyin.

2. DATA dosyasını .zip'ten çıkarın.
3. Zip'ten çıkarmış olduğunuz klasörü telefonunuzun hafıza kartına (sdcard/ ) atın.
4. APK dosyasını yükleyin.
5. Oyunu çalıştırın.
6. İyi Eğlenceler :)

15 Şubat 2013 Cuma

Halo:Combat Evolved



   Aksiyon/Multiplayer türündeki oyunumuz ilk kez 2003 Eylülde Microsoft tarafında yayınlanmıştı. Yapımcısı Gearbox Software olan oyun uzun yıllar oynanacaktı. Gelelim Halo serisinin ilk oyunu olan Halo:Combat Evolved'e. Dünyadaki kirlenme ve popülasyon fazlalığı artık Dünyayı yaşanamaz bir hale getirmiş, teknolojinin çok geliştiği bu zamanlarda bütün devletlerin tek gayesi insanları evrendeki diğer yaşanabilir gezengenlere taşımak olmuştu. Bu gezengenlerden biride Reach gezegeni, Reach'ı onlardan farklı kılan ise üzerinde askeri araç, silah, tank üreten fabrikların bulunması. 




   Bizi ilgilendiren ve insanlığın asıl sorunu 2220 yılında Harvest kolonisinde başlıyor. Harvest kolonisinden uzun süre haber alınamayınca oraya bir ekip gönderiyorlar, ancak Harvest kolonisinden az sayıda sağ kalan insan insanlarda oraya çok güçlü yaratıkların saldırdığını söylüyor. İnsanlar en büyük düşmanları olan Covenantlarla ilk defa burda karşılaşıyorlar. Covenantların dertleri ise insanları köleleştirip onları tanrılarına ödül olarak sunmak. 

   Aradan yıllar geçiyor ve savaşta covenantlar büyük bir üstünlük kuruyor, insanlığın yok olmasına çok az kalmışken Reach gezegeninde yapılan araştırmalar ile süper asker olan Spartan-II geliştiriliyor.Spartan askerlerinin sayısı az olduğu için onlara özel bir görev veriliyor. Görevde Spartanlar bir düşman gemisine sızdırılacaktı ve düşmanlarının merkezlerine saldıracaklardı. Ancak tam planlar yapılmışken Covenant birlikleri Reach gezegenine saldırı düzenliyor bunun üzerinde büyük bir savaş başlıyor ve Reach'dan sadece Pillar Of Autumn adlı gemi sağ çıkabiliyor. O gemide kalan tek Spartan askeri ise sizsiniz,sizinle beraber etrafda birçok asker var ancak o askerler sizin kadar güçlü değil. İlk bölümde geminin içinde başlayıp etrafdan gemiye olan saldırıları önlemeye çalışıyoruz oyunun başlangıçı böyle biraz da silahlarından bahsedelim. 

1)Assault Rifle

Çok seri mermi atabilen bu silah özellikle kalabalık düşman gruplarında çok işinize yarıyacak ancak dikkatli olun mermisi bitiveriyor.

2)Pistol

2x zoom, 12 lik mermi kapasitesi ve güçlü vuruşları ile en sevdiğim silah multiplayerde kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

3)El bombası


Ağır hasar veren el bombası, duvardan sektirebilme, uzun mesafeli atışları ile en önemli destekçiniz.

4)Roket Atar

2x zoom özelliği ile büyük covenantlara karşı en büyük avantajınız, multiplyerde ise tanklara tek atabildiğiniz iki silahdan biri.

5)Sniper

Özellikle multiplayer oyunda kullanılması çok keyif verici bir silah, usta bir savaşçının eline geçtiğinde sizi oyun birinciliğine taşıyabilmesi çok kolay. Ayrıca nişanınız iyi ise tanklara ve uçaklara tek atabilirsiniz.

6)Pompalı Tüfek

Oyunda yakın mesafede en etkili silah ben önermesemde bir çok kişi bu silahla ortalığı dağıtabiliyor. 

   Uzaylı silahları içinden tavsiye ettiğim 2 şey var. Birincsi plazma el bombası ikincisi ise plazma bomba bazukası, el bombası bütün araç ve yaratıkların üzerine yapışabildiği için tank öldürmekde idealler. Uzaylıların plazma bomba bazukası ise oyundaki en etkili silahlardan, hasarı fazla olması yanında insan roket atarlarının aksine silahınız hemen bitmiyor. 
Bunlar dışında sadece multiplayerda olan ateş silahı sadece yakın mesafeli bir silah, güzel olan yanı ise araçlara etki edebilmesi ve hedefini yakmayı bıraktıktan sonra 2-3 saniye daha hasar vermeyi sürdürüyor.

   

   Gelelim yazının sonuna sizin için birkaç öneri ile... Assault Rifle multiplayerde önermesemde oyundaki uçan zombi yumurtları için gayet ideal. Zombiler içinse pompalı tüfek vazgeçilmez. Bence pistolunuzu çok gerekmedikçe bırakmayın çünkü hem hasar hemde zoom özelliği ile size çok büyük yardımcı. Oyunda size verilen yardımcı adamları koruyun gerçekten işe yarıyorlar. 
Araç olarak tank benim favorim ancak kullanması zor, plazma bombalara ve uçaklara açık bir hedef ancak attığı bomba gibisi yok. Tank kullanmak için alanı iyi kullanmanız gerekir çünkü manevra kabiliyetiniz düşük ve yavaşsınız. Düşman bölgesi önünüzde ise küçük bir tepe bulun, saldırırken tepeye çıkın mermi doldururken ise biraz geri gelin ve düşmanın görüş açısından çıkın. Ya da bunun yerine düşmana uzak bir yere konum alın ve düşman askerlerin doğuş yerlerini bombalayın. Bayrak kaçırıken en ideali ghostlar ve arabalar. Bana sorarsanız arabalar 3 kişi binebilme özelliği ile önde ancak buzlu yollarda kayıyorlar. Canınız uçak almak isterse ilk olarak düşman uçağını indirin ve uçağı dost askerin almasını sağlayın beraber düşmaının doğuş alanına ilerleyin ve nefes aldırmayın...



Yazı burada bitti keyifli oyunlar

14 Şubat 2013 Perşembe

Oyun - Wild Blood (APK+DATA+Multiplayer/Offline)



Gameloft’un mobil cihazlar için hazırladığı oyun çeşitliliği giderek artıyor ve her yeni oyununda kullanıcıların gönlüne taht kuran şirket bu sefer de Unreal Teknolojisini kullandığı Wild Blood oyunu ile karşımızda. Gerçek zamanlı olarak tam 3D grafikler yaratabilen Unreal motorunun gücünü arkasına alan Wild Blood görsel olarak mobil oyun severlerin dikkatini çekecektir.
Oyunda yönettiğimiz Sir Lancelot’un Kral Arthur’un karısı ve kraliçe olan Guinevere ile romantik bir ilişkiye girmesi sonucunda Arthur’un delirmesiyle başlayan hikaye, Arthur’un büyücü kız kardeşi Morgana Le Fey ile cehennemin kapılarını açması sonucunda dünyaya şeytanların girişini canlandırıyor. Bu arada boş durmayan Morgana ise Kraliçe Guinevere’yi sihirli ada Avalon’da esir olarak tutuyor.
   
Oyunda Kral Arthur ve şeytani Morgana ile yüzleşmesi gereken Sir Lancelot’un dünyayı ve Guinevere’yi de kurtarması gerekiyor.
Oyunun özelliklerine kısaca bir bakış atmak gerekirse:
  • Gerçek ve tam zamanlı 3D grafik motoru
  • Epik savaşlar, etkileyici düşmanlar ve özel güçler
  • Kral Arthur’un hikayesine alternatif bakış sunan kaliteli senaryo
  • 10 seviye ve yuvarlak masa şövalyelerinin yardımını alabilmek
  • Güçlü bosslar ve 20 farklı düşman çeşidi
  • Balta, yay ve kılıç gibi çok çeşitli silahlar
  • Bulmacalar ve güzel tasarlanmış bölümler
  • 4x4 takım deathmatch ve bayrak kapmaca temalı multiplayer bölüm
  • Yerel wireless ve online modlar
  • Gameloft LIVE! Sayesinde arkadaşlarınızla skor karşılaştırabilme
Akıllı telefon ve tabletlere sahip olan Android kullanıcılarının keyif alarak oynayabilecekleri Wild Blood oyununu kaçırmamalarını öneriyorum.
   
APK LİNKLERİ
veya
DATA LİNKLERİ
!!! KURULUM !!!
1. APK dosyalarından istediğinizi, DATA dosyalarının hepsini indirin.
2. DATA dosyalarının aynı klasöre indiğinden emin olun.
3. Winrar'ı kullanarak DATA dosyalarını partlardan çıkartın ve tek bir dosyada toplayın. (İlk part'a sağ tıklayıp buraya çıkart diyin ardından otomatik olarak diğer partları çıkaracaktır. 2. maddeyi uygulamayı unutmayın.)
4. Partlardan çıkarmış olduğunuz dosyayı "sdcard/Android/"  içerisine atın.
5. İndirdiğiniz APK dosyasını kurun.
6. İlk defa oyunu açarken internete bağlı olun.
7. Oyunu çalıştırın.
8. İyi Eğlenceler :)